Gönüllü Proje ve Eğitimler

Gönüllü Proje ve Eğitimler

Sosyal ve çevresel prensiplerin şirket politikalarımızda, stratejilerimizde ve projelerimizde uygulanmasında bütün çalışanlar rol almaktadır. Dolayısıyla sosyal sorumluluk sadece bilinç düzeyinde kalmamakta şirketin iş yapma kültürü haline gelmiştir.

Bu bağlamda çalışmalarımızda sürdürülebilir etkiler yaratmak için destek verdiğimiz projelerin toplumsal anlamda fayda üretmesine, kalıcı yarar sağlamalarına dikkat edilmektedir. Firmamız özellikle üniversite-sanayi işbirliğine odaklanarak üniversite öğrencilerine yönelik mühendislik, bilişim teknolojileri, ar-ge konularında ücretsiz eğitim ve seminerler vermekte, mesleğin geleceği hakkında paylaşımlar yapmaktadır. Aynı zamanda mühendislik alanında devamlı stajyer alarak projelerde görevlendirmekte ve teknik gelişimlerine katkı sağlamaktadır.

Firmamız toplum ve KOBİ yararına çalışmalar yapan TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği,  Bilişim Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BİSİAD), Ulusal Kalıpçılar Birliği (UKUB) ve Kalite Birliği Derneği(KALBİR) üyedir.
 
Firmamız Sivil Toplum Kuruluşları çalışmalarında aktif rol alarak üzerine düşen sosyal sorumluluğu gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda kuruluşundan yılından bu yana; Üniversite Sanayi İşbirliği Platformu tarafından düzenlenen bazı etkinliklere sponsor olarak destek sağlamıştır.

Bursa Kent Konseyi Kalkınma Çalışma Grubuna yer alarak Bursa’nın sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak için çalışmalar yapmıştır.

Bu amaçla TOSYÖV&Bursa Kent Konseyi işbirliğinde gerçekleştirilen “İnegöl, MustafaKemalPaşa, İznik, Yenişehir Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştaylarında yer almıştır.

Uludağ Üniversitesi kalite günlerinde öğrencilere “İş Hayatında Başarılı Olmanın Sırları” isimli eğitim semineri verilmiştir.

Uludağ Üniversitesi ve BTSO işbirliği ile yapılan “Bursa İli Sanayi Envanterinin Çıkarılması” çalıştayında yer almıştır.
Çeşitli Ar-Ge, İnovasyon Bilgilendirme etkinliklerinde firmamızın Ar­Ge sürecindeki deneyimleri diğer KOBİ'ler ile paylaşılmıştır.

Ulusal Kalıpçılar Birliği tarafından düzenlenen Kalıpçılık Günlerine katılarak sektörle bilgi ve deneyim paylaşımı yapmıştır. 

Uluslararası Kalıp Sempozyumlarına gerek sponsor olarak gerekse bildiriler yayınlayarak destek olmuştur. Ayrıca sektöre yönelik dergilerde makaleler yayınlamış ve “4 dilde Kalıp Terimleri Sözlüğünü” sektöre kazandırmıştır.
Uludağ Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu'nun daveti ile "Tecrübeler Konuşuyor" seminerinde panelist olarak öğrencilerle deneyim paylaşımları yapılmıştır.

Uludağ Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu'nun düzenlemiş olduğu "Zirve'de Girişimcilik" etkinliğinde yer alarak deneyim paylaşımları yapılmıştır.

Uludağ Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu'nda görev alarak kadına yönelik şiddetin engellenmesi, kadın istihdamının artırılması gibi konulardaki çalışmalarda yer alınmaktadır.
Kadın Ekonomi Platformunun düzenlediği "Yüksek Öğrenim Forumunda stant açarak lise, MYO ve Lisans öğrencilerine mesleki danışmanlık yapılmıştır.

Mayıs 2013 ve Mayıs 2014 ve 2015 de LÖSEV ile birlikte "Kansere sen de dur de" yürüyüşüne şirket olarak katılım sağlanarak maddi ve manevi destek olunmuştur.

2016 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF tarafından düzenlenen 4 aylık mentör-mentee programına dahil olarak girişimci adayı olmak isteyen Çalışma Ekonomisi Bölümü 4. Sınıf öğrencisine mentörlük desteği verilmiştir.

2017 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (DEPARK) Bambu Girişimci adaylarından 2 kişiye teknolojik ürün geliştirme mentorlüğü yapılmıştır.